Tervezőgrafikus művész mesterképzés

2013 őszén új szakként indult az EKF Vizuális Művészeti Tanszékén a Tervezőgrafikus művész mesterképzési, tervezőgrafika szakirány. Képzettségi szint: mesterfokozat (MA). A képzési idő 4 félév

A képzés célja olyan, a tervezőgrafika szakiránynak megfelelő grafikusművészek képzése, akik a Tervezőgrafika BA és Elektronikus ábrázolás BA alapozásra épülő tervező- alkotóművészeti tevékenység végzésére alkalmasak, ismerik a művészeti hagyományok és a kortárs művészet kiemelkedő alkotásait, az egyetemes grafika kifejezési eszközeit és lehetőségeit, az alkalmazható anyagokat és technikákat.

A képzés különös figyelmet fordít a webdesign és a mobil alkalmazások, felhasználói felületek tervezési lehetőségeire és tanulmányozására, valamint a gyakorlati tervezőgrafikusi munkára.

A hagyományos grafikai design helyét mára gyakorlatilag átvette a felhasználói élmény (user experience, UX) design. A grafikai tervezést tudományos kutatók által kidolgozott mérési és teszt módszerek segítik. Az elektronikus médiában a technikai lehetőségek és az elvárások évente változnak. Nem az erős, a gyors, az agresszív él túl, hanem az alkalmazkodó. A mesterképzés megismertet a korszerű, gyakorlati UX design módszerivel és eszközeivel. A hallgatók képesek lesznek magas szintent részt venni a tervezés és kivitelezés folyamatában, illetve vezetni azt.

Tervezőművészként jártasságot szereznek a kortárs művészet és design eredményeiben. Így a szakmai felkészültség mellett olyan általános vizuális műveltség birtokában lesznek, aminek a segítségével nemcsak alkalmazkodni képesek az egyre újabb kihívásokhoz, hanem aktívan formálni is képesek a grafika designt, akár új trendek teremtésével, akár új technikai módszerek kifejlesztésével.

Elhelyezkedési lehetőségek

  • önálló alkotóművészként, mint tervezőgrafikus, illusztrátor, grafikusművész
  • grafikai stúdiókban, kreatív ügynökségeknél mint Art Director, tervezőgrafikus
  • online és print médiában, újságoknál, lap- és könyvkiadóknál mint képszerkesztő, tördelőszerkesztő, webdesigner, UX designer
  • szoftveriparban, mint UX designer
  • saját tervezőstúdiókban, tervező-kivitelező vállalkozásoknál

Specializációk

  • Tervezőgrafika
  • Webdesign

Diploma megnevezése

Okleveles tervezőgrafikus művész (Graphic Designer MA)

Képzési idő

4 félév

A képzés nyelve

magyar

A képzés helyszíne

Eger, Leányka utca 2.


Tervezőgrafika (MA) szak tanegységlista

Tervezőgrafika (MA) szak tanegységlista
Microsoft Excel documentum, 45.5 KB
2014. február 18.


English